Ето как Бургас ще задържи младите си хора

 Ето как Бургас ще задържи младите си хора  - E-Burgas.com
В момента центровете за изнесени и споделени услуги в България търсят все повече работна ръка

Обществен съвет ще изготви стратегически план за цялостно развитие на ИТ и аутсорсинг сектора в града

Обществен съвет ще се грижи за развитие на ИТ сектора и аутсорсинг индустрията в Бургас. На утрешната сесия на местния парламент трябва да бъде определен и един общински съветник, който да заеме мястото си в съвета. Докладната е внесена от кмета Димитър Николов, който е инициатор на за създаването на обществения съвет. 

"През последните години България се утвърди на първите места в Европа като предпочитана аутсорсинг дестинация, а през миналата година Бургас получи приз за Град с най-голям потенциал за развитие на аутсорсинг индустрията от Българската аутсорсинг асоциация" пише Николов в докладната.

Според него причините за това са многото млади хора с подходящо образование, наличието на офис площи, културен живот и добра градска среда за създаване на семейства и отглеждане на деца. Той припомня, че в момента центровете за изнесени и споделени услуги в България търсят все повече работна ръка. Освен кол-центрове, практика е големите компании да изнасят цели бизнес процеси като финанси и счетоводство, администриране на човешките ресурси и IT поддръжка  и целта е да привлекат такива компании да оперират в Бургас.

Обществения съвет ще работи на доброволни начала и бъде ангажиран с изготвяне на стратегически план за цялостно развитие на ИТ и аутсорсинг сектора в Бургас и идентифициране на група от мерки, които ще спомогнат за привличане на инвеститори  в ИТ сектора и  аутсорсинг индустрията в град Бургас.
 

Коментари

Още от последните новини