Ето го румънеца, спипан с 5 кила хероин на Петолъчката

Ето го румънеца, спипан с 5 кила хероин на Петолъчката - E-Burgas.com
vsekiden.com

Състав на сливенския окръжен съд остави за постоянно в ареста 37-годишния Нико Мелициану

Състав на сливенския окръжен съд остави за постоянно в ареста 37-годишния румънски гражданин Нико Мелициану, който бе спипан при спецполицейска акция на пътен възел Петолъчката с 5,3 кг хероин. Дрогата била маскирана в специално направени тайници в купето на буса „Мерцедес Вито", с който чужденецът се придвижвал. Първоначалната информация за струващата близо 1 млн. лв. пратка от Афганистан за северната ни съседка подали от партньорска служба, коментира главният секретар на МВР Георги Костов.

Близо 2 месеца продължила подготовката за акцията, в която са взели участие оперативни служители от ГД БОП и ОД на МВР-Сливен с участието на следово куче, обучено да открива експлозиви и дрога, пише "Монитор".

В съда роденият в град Галац Мелициану, който има вече една осъдителна присъда в родината си, поиска по-лека мярка за неотклонение поради тежко здравословно състояние на родителите му, но съдията прецени, че има опасност той да се укрие или да извърши ново престъпление. Автомобилът, използван от чужденеца за превоз на хероина, е с добричка регистрация, но разследващите смятат, че това е само формално./vsekiden.com

Коментари

Още от последните новини