„Ерата на Водолея“ настъпва отново в Бургас

„Ерата на Водолея“ настъпва отново в Бургас  - E-Burgas.com

От 12 до 15 октомври уникалният по рода си фестивал на българския физически и визуален театър ще завладее бургазлии и гости на града за 9-ти път. На сцените на Драматичен театър "Адриана Будевска", Държавен куклен театър -Бургас, Културен център "Морско казино", Младежки културен център - Бургас и Дом на НХК "Ерата на Водолея" отново ще ни потопи в още по-различни и вълнуващи танцови спектакли, пърформанси и импровизации. Фестивалът се организира от Независима фондация "Театър в куфар" и Фондация "За Родопите", като в тазгодишното издание участие ще вземат Танцова компания "Едита Браун" & Ирис Хайцингер (Австрия), "Махол Шалем Данс Хаус" (Израел), "Скок" (Словакия/Чехия), Държавен куклен театър - Бургас (България), Танцова компания "Дерида" (България), Танцова компания "Дюн" (България), Ива Свещарова и Вили Прагер (България), "Гараж" & "Хамалогика 2014" (България, Македония, Швеция), "Де Стилте Кру" (България, Холандия).

Не пропускайте да съпреживеете четирите незабравими фестивални дни, които обещават да ни завихрят в приказната си феерия от ритъм и чувственост.

 

Събитието се финансира от Министерство на културата, Община Бургас, програма "Изкуство в движение" на Фондация "Америка за България" и Фондация "Арт Офис", Израелско посолство в София, Фонд за подкрепа на изкуствата Словакия, Министерство на културата Австрия, Град Залцбург.

Коментари

Още от последните новини