Емануил Манев: Сърцето ми е в Нефтохимик, тук съм на мястото си

Емануил Манев: Сърцето ми е в Нефтохимик, тук съм на мястото си - E-Burgas.com

Емануил Манев се завърна в Нефтохимик след период от година и половина, в който беше футболист на Царско село /София/. Халфът, роден през 1992 г., е юноша на клуба, добре известен на бургаската публика. Той дебютира в А ПФГ със зелената фланелка на 21 юли 2013 г., срещу Литекс (Ловеч). Преди това е част от тима в Б група два поредни сезона и помага за спечелване на промоция за Елита. Следващият му етап в отбора на Нефтохимик е през сезон 2016/2017 когато тимът отново е част от първия футболен ешелон, но след изпадането му, Манев преминава в Несебър, а по-късно и в Царско село.

Играл е още за Черноморец /Поморие/, ФК Бургас, Созопол и чешкия Усти над Лабе.

Вижте какво сподели пред клубния сайт минути след като отново облече зелената фланелка:

Завърна се в Нефтохимик. С какви нагласи си сега за отбора и за собственото си място в него?

Чувствам се, както винаги съм се чувствал в Нефтохимик - като у дома си. Това е родният ми отбор и сърцето ми е тук, така че съм на мястото си. Дано да успея да съм полезен и да постигнем, заедно със съотборниците ми много успехи.

Лесно ли взе решението отново да заиграеш в Нефтохимик?

Разговарях със спортния директор на Нефтохимик Недялко Москов и всичко стана много бързо. Не се замислих изобщо, макар че имах и други предложения. За мен Нефтохимик е винаги приоритет.

Как мина първата тренировка?

Тренировката мина много добре. Всички се вълнуваме и с настроение започваме годината. Радвам се, че проблемът със стадиона вече е решен и спокойно ще посрещаме съперниците си в Бургас, пред нашата публика.

До колко познаваш момчетата в сегашния отбор и смяташ ли, че бързо ще се адаптираш?

С доста от футболистите сме били съотборници и сме приятели. Много се радвам че отново ще играем заедно. Запознах се с момчетата, които не познавах. Мисля, че много бързо ще свикна с тях, както и те с мен и няма да имам никакви проблеми с адаптацията.

Какви са впечатленията ти от представянето на отбора до сега?

Отборът се представя добре, особено на собствен терен. Все пак сме на шесто място. Това говори достатъчно. Дано през втория полусезон да имаме повече победи, а и късметът да ни покрие. Силно се надявам да допринеса за още по добри резултати

Натрупа опит в Елита. Това дава ли ти по-голяма увереност и предимство, сега във Втора лига?

Да, определено се чувствам по-уверен след периода в Царско село. Опитът помага много и съм сигурен, че и в моя случай ще окаже влияние.

Как ти се отрази животът в столицата?

Доста добре. Харесвам столицата и си прекарах страхотно времето там. За мен този период от година и половина в София беше един от най-хубавите в кариерата ми, защото успяхме да спечелим промоция за Първа лига. Това беше много силно емоционален момент, който няма да забравя. Случвало ми се е и с Нефтохимик, назад във времето. За съжаление през последния ми престой тук отборът изпадна, но се надявам, че от тук нататък ще вървя само нагоре с родния ми отбор.

Каква е целта ти от тук нататък?

Целта ми е да съм полезен на отбора, да помогна да изпълним поставените цели, да играя качествен футбол и да се чувствам пълноценен.

Коментари

Още от последните новини