Елена Динева излиза на свобода срещу 750 000 лв.

Елена Динева излиза на свобода срещу 750 000 лв. - E-Burgas.com

Освободиха под гаранция Елена Динева - жената до Васил Божков предаде "Б.Н.Т.".

750 000 лв. парична гаранция определи съдът. Прокуратурата ще протестира, защото настоява Динева да остане в ареста, а пък адвокатите на Динева ще обжалват това определение, защото тя не може да си позволи толкова висока гаранция. Адвокат Людмил Рангелов каза, че Елена Динева е със запорирани сметки и имущество и няма от къде да вземе толкова пари за гаранцията, но не посочи каква гаранция би могла да си позволи тя.

Съдът прие, че е налице обосновано предположение за извършените от Динева престъпления, в които тя е обвинена, но смята, че ако бъде удължено още задържането й под стража, това би било необоснована репресия спрямо нея.

Според адвокатите, Елена Динева е задържана просто защото е съпруга на Васил Божков. Според обвинението обаче - защото тя заедно с Божков и 9 други участници в организирана престъпна група е извършвала редица престъпления - незаконна търговия с културни ценности, укриване на данъци, финансови престъпления и др. подобни.

Решението ще бъде обжалвано и крайното определение ще бъде на Апелативния специализиран наказателен съд след седмица. Ако Елена Динева не си плати гаранцията, няма да може да излезе от ареста.

Коментари

Още от последните новини