Експерт: Омар нито е на 15 години, нито е Омар

Експерт: Омар нито е на 15 години, нито е Омар - E-Burgas.com

Преди няколко дни ръководен служител на МВР заяви, че на денонощие се залавят по 1000 човека мигранти. А ако следваме статистиката, че се залавят 7 пъти по-малко, отколкото преминават, би трябвало да преминават 7 хиляди на денонощие, но това е невъзможна цифра. И все пак, те са достатъчно много, след като след трагичния случай в Бургас бяха заловени около 150 в самия град. Всички тези изявления, че държавата ще отговори с цялата си мощ, са един голям балон, защото е недопустимо автобус, снет от движение, да бъде закупен от Харманли, да се придвижи на 180 км. на изток, без никой да го забележи, заяви експертът по национална сигурност Славчо Велков в студиото на „Денят ON AIR“ по "България Он Еър".

Велков смята, че за границата ни трябва да ни се помогне с достатъчно технически средства и пари.

„Омар нито е на 15 години, нито е Омар. Неглижирахме проблема с Близкия Изток години наред, нямаме посланик в Сирия. Канала го командва онзи в Истанбул, който им взема документите, дава им парите и ги праща на определени адреси в Европа”, коментира той.

„И така по канала се навързват разни посредници, включително с участието на такива, които трябва да си затварят очите, че е минал този автобус, че не са го видели. Как на следващия ден след гибелта на двете български момчета се появи нов автобус в Бургас?", попита Славчо Велков.

Той припомни, че няма осъден мигрант, че е пресякъл незаконно границата.

Коментари

Още от последните новини