Експерт категоричен: Криминализацията на обществото се задълбочава

Експерт категоричен: Криминализацията на обществото се задълбочава - E-Burgas.com

„Криминализацията на обществото се задълбочава". В това бе категоричен в интервю за предаването „Тази сутрин" по БТВ бившият шеф на ЦСБОП Тихомир Стойчев. „Говорим за двата полюса - криминализация към върха, нарастващата криминализация на върхушката, на елитите.

От друга страна, имаме маргинализация, като в случая с Мартин, един човек, който няма образование и няма работа, няма дори най-елементарното достъпно, човек, който най-вероятно още при първото му осъждане е изтърпял много жестоки насилия в затворите. Това се отразява, при всички случаи", допълни той. „Проблемът в престъпленията, които коментираме се състои в това, че абсолютно всички извършители или заподозрени в такива престъпления, са имали много сериозно криминално досие преди това, лежали са в затвора", коментира от своя страна експертът по сигурност Николай Радулов.

По думите му, в случая в село Сотиря става дума за човек, лежал в затвора, който би трябвало да бъде наблюдаван, но никой не му е обръщал внимание. „Тук не говорим просто за превенция, а за една почти сигурна възможност, той да извърши престъпление, защото никой не го наблюдава", каза още проф. Николай Радулов.

Коментари