Екоакция събира приятели на Атанасовското езеро в Деня на Земята

Екоакция събира приятели на Атанасовското езеро в Деня на Земята - E-Burgas.com

Традиционното Лагуна клийн джамбуре, което тази година ще се случи за шести път, ще събере приятели на Атанасовското езеро и саблеклюна Атанас на специална акция в Деня на Земята – 22 април. Темата на събитието е „Да възстановим нашата планета“, затова и участниците съвсем тематично ще възстановят Пътеката на саблеклюна и Укритието за наблюдение на птици на Атанасовско езеро.

Екипът на LIFE проекта „Лагуната на живота“ разчита на участието на доброволци и граждани, които искат да излязат сред природата и да се включат в традиционната априлска акция ЛАГУНА КЛИЙН ДЖАМБУРЕ #6, за да се почисти районът, да се изкоси тревата, да се възстановят и монтират разрушените и изтръгнати от земята табели, както и да се ремонтират наблюдателниците.

Акцията ще се проведе на 22 април 2021 г. (четвъртък) в две части – сутрешна и следобедна (от 10:00 до 13.00 и от 15.00 до 18 часа) в южната част на Атанасовско езеро (на кръговото на изхода на Бургас в посока „Сарафово“ – точно преди бензиностанцията на „Лукойл“).

„Надяваме се с общи усилия да подготвим Пътеката на саблеклюна за предстоящия сезон, когато стотици жители и гости на града ще посетят района, за да са по-близо до природата, да наблюдават птици или да си почиват, защото по време на пандемията районът стана особено популярен и се радва на голям обществен интерес. Ще почистим и самото Укритие отвътре и отвън, и ще монтираме информационни табели за посетителските маршрути. Ще започнем с ремонта на наблюдателницата „Яйцето“, чиито дъски са доста изтърбушени, но вярваме, че отново ще върнем предишния й солен блясък.“ – споделят организаторите от Българска фондация Биоразнообразие.

Акцията се организира в рамките на LIFE проекта „Лагуната на живота“, който се изпълнява от БФБ, БДЗП, „Черноморски солници“ АД и Заедно 2011.

Повече подробности за събитието:

 

https://www.facebook.com/events/196097948775826

 

За допълнителна информация: Радостина Ценова – 0896 798 908.

Галерия
Коментари

Още от последните новини