Еко Коледа в Бургас: Вземете жива елха, засадете я навън след празниците 

Еко Коледа в Бургас: Вземете жива елха, засадете я навън след празниците  - E-Burgas.com

И тази година бургазлии ще имат възможност да дадат дълъг живот на коледното си дръвче, като го засадят нявън след празниците. Кампанията "Жива елха" е "Зелена Странджа", които за тази Коледа дори предлагат дръвчета от вида атласки кедър и обикновен смърч.

Така вместо в началото на януари кофите за смет в града да бъдат осеяни с пожълтели елхи, те ще бъдат засадени навън, където ще могат да посрещнат още много празници. 

През изминалите години от "Зелена Странджа" засаждат дръвчетата в междублоковите пространств на "Братя Миладинови". За съжаление практиката показва, че много малък процент от засадените живи коледни елхи оцеляват. Причините за това са много и започват от техния произход - някои са внос от далечни страни и не са аклиматизирани за нашите условия, не са правилно извадени и с достатъчно почва около корените, повредени са при транспортирането, не са полагани адекватни грижи като за живо растение при престоя им у дома, не са засадени правилно и най-вече - не се полагат грижи след засаждането им на открито. Поради тази причина от "Зелена Странджа" предлагат дръвчета от разсадник край Бургас, които са подходящи за климата в града. 

Всеки участник в кампанията сам може да реши къде да засади елхата си, като може да се включи в засадителната акция на "Зелена Странджа" или да избере друго място в Бургас по новата програма за озеленяване на общината

Повече информация относно кампанията "Жива елха" - прочетете тук. 

Коментари

Още от последните новини