Екипът на Механото дари 3400 лева

Екипът на Механото дари 3400 лева - E-Burgas.com

Учителите и служителите в бургаската Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника дариха 3400 лева за борбата с разпространението на коронавируса. Те са предоставени на общинския кризисен щаб, който ще прецени за какво да бъде изразходена сумата. А парите всъщност идват от фонда за социално-битовото и културно обслужване (СБКО) на учителите и служителите в Механото. Те са общо 84 души и всички до един се отказват от част от това материално стимулиране в името на добра кауза.

"Благодаря ви за жеста! Горд съм, че в Бургас има такива хора. Доброволците и дарителите стават все повече, което ме кара да вярвам, че ще излезем по-силни от тази криза и с възможно най-малко щети", каза кметът Димитър Николов.

А ето какво казва и екипът на Механото:

"Учителят е устойчив! Той може да работи всеотдайно и да кара часове и без да чува училищния звънец, да подготвя уроци и домашни денонощно, и всичко това без дори да знае докога. Учителят е гъвкав! Той може да преподава на всякакви платформи, във всякакви форми. Не се отказва и не се уморява да се самоусъвършенства. Учителят е грижовен! Без значение от обстоятелствата, той иска да даде най-доброто образование на своите ученици, да запази желанието им за учене, да запази здравето им, да възпита у тях добрите нрави. Учителят е признателен и състрадателен! Всеки от нас знае какво дава в създалото се положение на епидемиологична обстановка, за да върви напред образованието, защото образованият човек може. Но всеки от нас знае какво дават и другите, за да подпомогнат цялото ни общество в борбата с COVID 19 - какво дават лекари, полицаи, пожарникари, учени, лаборанти, доброволци, шивачи... Знаем и какво няма да имат някои, защото фирмите и предприятията, в които работят, затварят врати. Защото знаем всичко гореспоменато и знаем още колко единен е колективът на Механото за доброволчески каузи, решихме да отделим и дарим сумата за СБКО за един месец на всички служители на ПГМЕЕ-Бургас.".

 

Коментари

Още от последните новини