Eфективна присъда за убитото в катастрофа бебе Алекс

Eфективна присъда за убитото в катастрофа бебе Алекс - E-Burgas.com
    Бебе Алекс   Бургаският апелативен съд наложи ефективно наказание от 2 години и 8 месеца на Атанас Пешев, който през септември 2012 г. уби в катастрофа бебето Александър, на година и четири месеца. Пешев беше осъден на първоначалнна инстанция условно, с петгодишен изпитателен срок, но майката и бащата на детето обжалваха това решение на Бургаския окръжен съд.Катастрофата стана на околовръстния път от Слънчев бряг към Варна, на разклона за Тънково. Въпреки забранителните знаци и натоварения трафик по това време на годината, обвиняемият не съобразил и се блъснал в автомобила на Мария Мамарова, където в обезопасително столче и добре закопчан с колан пътувал нейният син Александър. От удара „БМВ”- то на Мария се завъртяло и блъснало челно във „Фолксваген Транспортер”. Ремъкът се скъсал, детето загинало веднага, а тя се спасила със счупени ребра и други тежки травми.

След решението на съда опечелените родители изразиха недоволството си от условната присъда на Атанас Пешев и протестираха пред сградата Апелативния съд. Той постанови ефективно изтърпяване на наказанието от 2 години и 8 месеца при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип. Ще бъде отнета и шофьорската книжка на Пешев за четири години от влизане в сила на присъдата. Той ще трябва да заплати и сумата от 6000 лева разходи по делото.

Решението може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок от датата на връчването му на двете страни.
Коментари

Още от последните новини