Едноредова или двуредова? Проверяващите се чудят от какъв тип е оградата с Турция

Едноредова или двуредова? Проверяващите се чудят от какъв тип е оградата с Турция  - E-Burgas.com

Остава да се построят още 70 км. съоръжението по границата

Специална комисия е проверявала има ли разминаване между поръчаната двуредова ограда и построената едноредова на границата с Турция. Това съобщи министърът на вътрешните работи Пламен Узунов обясни от парламентарната трибуна. Никой от проверяващите обаче не е могъл да установи какъв е типът на съоръжението, въпреки че е бил правен оглед на място. Проверката бе направена по повод твърденията на президента Румен Радев, че оградата е едноредова, а е платено за два реда съоръжение. 

От изказването на Узунов днес стана ясно още, че оградата минава през частни имоти и престои да се направят "портали" за достъп на собствениците. 

"Този проблем е поставен на вниманието на много хора по веригата, като започнем от Министерския съвет и стигнем до областните управители, на които е вменено да търсят решение на въпроса с изграждане на такива "портали", обясни Стефан Янев.  

До момента остава да се построят още 70 км. ограда по границата. Военният министър Стефан Янев обясни още, че има изтегляне на хора от границата, като резултат от вътрешна ротация на силите. Това не е направено без консултации с МВР, допълни още Янев в отговор на въпрос дали има изтегляне на военнослужещи от границата с Турция.

 

Коментари