Една и съща фирма сгафила с орязаната карта и „яйцата на очи“

Една и съща фирма сгафила с орязаната карта и „яйцата на очи“ - E-Burgas.com
Една и съща фирма е участвала и в изработката на рекламния клип с орязаните граници на България, и в създаването на скандалното българско лого. Клиповете са дело на консорциума "Инвестиционен прогрес", който се е заел със задачата след търг на Агенцията за инвестиции, пише в. „Сега“. В него влизат две фирми - "Адиа" и "Публисис". Първата от тях е собственост на 96-годишната Юла Демирева и се управлява от 68-годишната Елка Тодорова, показа справка на вестника във фирмените регистри. Втората фирма - "Публисис", е притежание на Николай Неделчев. Именно тази компания участва заедно с "Прагматика" в "Обединение за бранд България". Срещу 1.35 млн. лв. обединението създаде туристическото лого, което в момента се преработва.

Скандалът с клипчетата със стилизираните граници на страната ни тръгна миналата седмица, когато те бяха качени във "Фейсбук". От картата липсваха Пиринска Македония и някои други гранични територии. По-късно клиповете бяха поправени. Те са част от проект за 4 млн. лв., с които страната ни се рекламира в престижни чужди медии с бизнес и икономическа ориентация.

Логото на България бе представено в средата на януари в 10 варианта в зависимост от сектора, който се рекламира - балнеотуризъм, морски, спа и т.н. Оказа се обаче, че част от снимките в каталога с новото лого не са български. Дни по-късно скандалът продължи с откритието, че нашето лого много си прилича с киргизстанското и съмнително много - с това на Одеса. Изненадани бяха чак в азиатската страна, откъдето дори се зачудиха защо България е платила над милион за логото си, а изработката на тяхното е струвала едва 600 долара. 

Коментари

Още от последните новини