Единият от пернишките джамбази разбил 11 коли докато бил 9 дена на море

Единият от пернишките джамбази разбил 11 коли докато бил 9 дена на море - E-Burgas.com

Единият от двамата, заловени преди седмица в Китен пернишки автокрадци извършил 11 престъпления за девет дни, през които бил на почивка със семейството си. Това разкри прокурорът по делото, чиято мярка за неотклонение се гледа днес. Красимир Григоров е семеен, има и дете, с които отмаряли в Китен и Приморско, но през това време разбивал коли в двете населени места, заедно с авера си Даниел Желязков.

Двамата бяха заловени три дни след последвала полицейска акция на 23 август, заради зачестилите взломни кражби на автомобили. Те признали вината си и съдействали на органите по време на процесуално-следствените действия за извършените от тях престъпления. Според прокурора по делото, обачесъществува реална опасност двамата да се укрият или да извършат друго престъпление, затова поиска най-тежката мярка за неотколонение „Задържане под стража“, още по-малко че Григоров е прекарвал и дълго време в чужбина.

Претърсени са домовете на двамата, а в автомобила, с който са се придвижвали докато са вършели престъпленията, са открити множество помощни за взломните кражби средства. В куфар пък са изпратили откраднати авточасти на адрес в Перник по Еконт.

Според служебните защитници на двамата – Мария Николова и Тодор Савов, исканата от прокуратурата мярка е неоснователна, тъй като и Даниел, и Красимир се разкайвали, признали вината си, съдействали на разследващите органи и били с чисто криминално минало. Затова пледират за по-лека мярка „Домашен арест“ и парична гаранция, която биха могли да заплатят. Желязков пък бил и в недобро здравословно състояние.

Окръжен съд-Бургас обаче ще се произнесе малко по-късно днес.

Коментари

Още от последните новини