Дядо от Поморие даде на измамници над 45 хил. лв. за месец

Дядо от Поморие даде на измамници над 45 хил. лв. за месец  - E-Burgas.com

От местната банка опитали да го разубедят, но той изтеглил парите от Варна...

81-годишен помориец предал на телофонни изманици над 45 хил. лв. в рамките на едн месец, съобщават от полицията.

Всичко започнало преди около месец, когато възрастният мъж получил телефонно обаждане от мъжки глас, който оприличил на племенинка си, живеещ в София. Мнимият племенник заявил, че  му изпраща колет с хапчета и други ценни вещи, но за да го получи трябвало да заплати сумата от 1 500 лв. на преносителя. Помориецът дал парите на непознат мъж, дошъл на домашния му адрес.

Впоследствие пенсионерът получил няколко нови телефонни обаждания, чрез които е заблуден, че ще оказва съдействие на полицейски служители при задържането на телефонни измамници. За периода от 15 юли.т.г. до 3 август .т.г. 81 годишния потърпевш теглил три пъти пари от банков клон във Варна, тъй като служителите от поморийския клон го разубеждавали и отказвали да му изплатят исканата сума. Констатирано е, че за посочения период помориецът предал на измамниците сумата от общо 22 000 долара и 6 500 лв.

В Бургас пък друг 81-годишен бургазлия от "Меден рудник" също станал жертва на телефонна измама, по схемата с оказване на помощ на полицейски служители за залавяне на телефонни измамници. Мъжът оставил сумата от 11 900 лв. в найлонова торба на улицата пред дома си.

Работата и по двата случая продължава.

 

Коментари

Още от последните новини