Дядо Никола празнува един век с торта и народни песни

Дядо Никола празнува един век с торта и народни песни - E-Burgas.com

100 години отпразнува днес в пенсионерския клуб на пристанището дядо Никола Мечев от Бургас. 

"Щом сте с мен на рождения ми ден, значи имаме приятелство от век. Пожелавам ви да достигнете моите години и да се радвате на живота". С тези думи се обърна рожденикът към гостите на тържеството. Те пък го поздравиха с изпълнения на странджански народни песни.

Да уважи рожденика дойде лично и кметът Димитър Николов. Той му пожела здраве и да празнуват отново заедно 105-тата годишнина на дядо Никола. Сред гостите бяха децата, внуците и правнуците на юбиляра, както и директорът на пристанището Диян Димов, народните певци Златка Ставрева и Костадин Михайлов, фолклорна група "Трета възраст".

Дядо Никола живее в к-с "Меден рудник". Всеки ден хваща автобуса и слиза в центъра на Бургас, за да се види с приятели. Не се оплаква от болежки и разказва за баща си, с когото е бил пастир като млад. Не пие и не пуши. Макар че се движи с помощта на два бастуна, всеки ден е с торбичка сезонни плодове, които е закупил от  градския пазар "Краснодар". Другото нещо, което не пропуска от няколко години, е общата снимка със стотиците си съименници и с кмета на града на празника на Бургас - Никулден.

Коментари

Още от последните новини