Две кръстовища, светофар и пасарелка решават транспортния проблем в „Славейков“

 Две кръстовища, светофар и пасарелка решават транспортния проблем в „Славейков“ - E-Burgas.com

Проектът е готов, но реализацията му ще започне след завършването на новите сгради в района

Две кръстовища, светофарна уредба и една пасарелка за пешеходци ще решат проблема със създалия се транспортен хаос след реализирането на връзката на улиците „Янко Комитов“ и „Струга“ в комплекс „Славейков“. Това става ясно от отговора на община Бургас на питането на общинския съветник Евгений Мосинов по казуса.

От отговора става ясно, че общината разполага с технически инвестиционен проект, който се явява втори етап от проекта за свръзката на двете улици. Той обаче ще бъде реализиран едва след завършването на новия спортен комплекс в „Славейков“, както и на големите инвестиционни проекти на частни инвеститори в района. Когато те бъдат завършени ще се изгради улично осветление, дъждовна канализация, водопровод, благоустрояване и озеленяване.

Предвижда се реконструкция на сегашното триклонно кръстовище между улиците „Янко Комитов“ и „Лазар Маджаров“. То ще бъде решено със светофарно регулиране. Осигурени са самостоятелни ленти за ляно и дясно завиващите МПС по главното направление (ул.„Янко Комитов“).  Предвижда се самостоятелна лента се изграждане на самостоятелна лента за дясно завиване от ул.“Лазар Маджаров”. За транспортното обслужване на „Пиргос-плод се запазва съществуващия вход /изход по ул„,Янко Комитов“. За обслужването на част от магазините в изградената сграда се предвижда локално платно.

Четириклонно кръстовище ще бъде изградено между спортния комплекс и новата очна клиника. То ще обслужва и бъдещите обекти, които ще бъдат построени на прилежащата улица.

Ще бъде изградена и пасарелка, която да реши настоящият проблем с пресичането на пешеходците. Част от улица „Лазар Маджаров“ също ще претърпи ремонт.

Коментари

Още от последните новини