Две деца от Бургаска област с награди от Националното състезание по английски език

Две деца от Бургаска област с награди от Националното състезание по английски език - E-Burgas.com

На 19 март 2016 г. в Американския университет в Благоевград  се проведе церемония по награждаване на победителите в Шестото национално състезание по творческо писане на английски език. Сред тях са десетокласничката от Айтос Мария Луизова от СОУ "Христо Ботев", заела 1-мо място, и Антон Димитров от 11 клас на СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Бургас, който се класира на 2-ро място.

На церемонията присъстваха 21 призьори в седемте възрастови категории, както и техните учители. Наградите за победителите бяха осигурени от издателствата Клетт, Макмилън и "Експрес пъблишинг". Американският университет организира среща-разговор с проф. Дани Чок и връчи специалните награди - летуване в международен лагер и подготвителен TOEFL курс.  

Участниците бяха поздравени с изпълнение на студентите от "Бродуей пърформънс клъб" на Американския университет  и от ученици от СОУИЧЕ "Св. Климент Охридски, Благоевград.

Състезанието се организира и провежда от Фондация "Корпус за образование и развитие - КОРПЛЮС", с подкрепата на TELUS International Europe, АВО и Интеграл, под патронажа на Министерство на образованието и науката. Тази година в състезанието се включиха над 4000 ученици от 6 до 12 клас от 182 училища в цялата страна. Те писаха есе в рамките на 1 час, по теми, като: " Моята пижама има магически джобове ", "Моливът е по-могъщ от сабята", "Той чака двадесет години, за да го върне", "Съжалявам, че не мога да предложа по-малко опасно решение".

Oрганизаторите на състезанието обръщат специално внимание на темата за агресията.  Всички участници имаха възможност да подкрепят инициативата, като  попълнят декларация, с която заявяват, че са против агресията във всичките и форми.   

Коментари

Още от последните новини