Двамата братя сирийци, сгащени в каналджийство, остават в ареста

Двамата братя сирийци, сгащени в каналджийство, остават в ареста - E-Burgas.com

 

Хасан Абдулрахман и брат му  Далил остава в ареста, постанови състав на Бургаския окръжен съд. И двамата обжалваха мерките си за неотклонение, постановени от районните магистратии в Царево. Те са обвинени в  нелегален превоз на чужденци. Двамата обвиняеми са братя, сирийски граждани, притежаващи карти на чужденци с хуманитарен статут на бежанци. 

Хасан получава своя статут през месец декември миналата година, като от юли е с постоянен адрес в град Хармали, където според адвоката му живее под наем. Обвинението обаче контрира, че при наличие на такъв обвиняемият не пребивавал на същия, а на различни места в цялата страна. Освен това ако бъде пуснат с по-лека мярка той може да се укрие или извърши ново престъпление.

Предвид това и ако обвиненията срещу двамата братя се докажат те могат да получат от 1 до 6 години ефективна присъда, прокурорът поиска те да останат в ареста. А в крайна сметка окръжният съд се съобрази с теи мотиви и потвърди определението на предходната инстация - Хасан и Далил остават в ареста.

Коментари

Още от последните новини