Двама мъже изчезнаха в гора в Поморйско, екипи от над 30 души ги издирват

Двама мъже изчезнаха в гора в Поморйско, екипи от над 30 души ги издирват  - E-Burgas.com

Близо 30 души, сред които служители от звената „Пожарна и аварийна безопасност и защита на населението” – Бургас и Поморие, Районни управления – Поморие и Несебър, Държавно ловно стопанство – Несебър и ловци от местната дружинка в поморийското село Козичино, са предприели действия по издирването на двама несебърлии, загубили се в гориста местност между селата Паницово, Козница и Козичино.

Сигнал за изчезването на двамата несебърлии е подаден около 01.00 ч. на 28.11.т.г. от техни близки, като своевременно е сформиран спасителен щаб и са започнати издирвателни дейности. Опитана е връзка с мобилните телефони на двамата мъже, но същите вероятно са с паднали батерии, тъй като контакт и до момента не е осъществен. Дейностите по издирване са силно затруднени поради влошените метереологични условия / обилен дъжд и гъста мъгла/, както и поради голямата площ на пресечения горист терен, който трябва да се обходи пеша. 

Спасителите са разпределени в няколко екипа, чиито действия се координират от сформирания спасителен щаб, ситуиран в кметството на с. Козичино. По първоначални данни несебърлиите напуснали автомобила, с който се придвижвали около 16.30 ч. вчера, оставяйки го в близост до гората край с. Козичино.

Коментари

Още от последните новини