Два часа от "Меден рудник" до центъра, така ще е поне месец

Два часа от
снимка: Денко Господинов

Задръстване има и на пътя към Твърдица и Маринка

Голямо задръстване предизвика тази сутрин ремонтът на бул. "Захари Стоянов", който се явява основна пътна артерия за вход и изход в "Меден рудник". Жителите на най-големия бургаски комплекс се оплакаха, че им е отнело около 2 часа, за да стигнат с автомобилите си до центъра, като много от тях са закъсняли за работа.  Задръстване има и на пътя към Твърдица и Маринка. 

В момента се изпълнява втори етап на ремонта, който включва включва възстановяване и рехабилитация на настилката в едното платно на участъка от кръстовището на бул. "Захари Стоянов" с ул. "Георги Попаянов" до кръстовището за квартал "Горно Езерово". На третият етап ще бъде ремонтирано и другото платно. Общо това трябва да отнеме един месец, тъй като за двата етапа са предвидени по две седмици. 

От община Бургас вече съобщиха, че ремонтът на бул. "Захари Стоянов" е труден, но необходим и полезен. Те призоваха бургазлии да спазват знаците и временната сигнализация на пътя. Строителната фирма, която изпълнява проекта, е въвела удължено работно време, за да може ремонтът да приключи възможно най-бързо. 

Коментари