Дубай отваря за туристи на 7 юли

Дубай отваря за туристи на 7 юли - E-Burgas.com

Туристите ще могат да посещават Дубай от 7 юли. Това съобщиха от медийния център на държавата след три месеца на изолация за предотвратяване на разпространяването на епидемията от COVID-19, предават Франс прес и БТА.

Съобщението, което се позовава на Висшия съвет за управление на кризи и бедствия, съдържа списък на протоколите, на които трябва да се подчинят пристигащите, за да влязат в емирството.

Туристите трябва да представят отрицателен тест за коронавирус от преди най-малко 96 часа и да се подложат на тест на летището на Дубай, като лицата, показали положителен тест, ще трябва да спазват 14-дневна карантина.

Посетителите също така трябва да имат международна медицинска застраховка, да качат на телефона си мобилно приложение, с което да комуникират информация, отнасяща се до тях, както и да попълнят декларация за здравословно състояние.

На гражданите на Дубай и постоянно пребиваващите в емирството ще бъде разрешено да пътуват от утре.

В седемте Обединени арабски емирства, едно от което е Дубай, официално са регистрирани над 45 000 случаи на COVID-19, като 302 са починали, отбелязва АФП.

Коментари

Още от последните новини