Друсаните шофьори в Бургас повече от пияните

Друсаните шофьори в Бургас повече от пияните - E-Burgas.com

Полицията в Бургас продължава да залавя шофьори, които сядат зад воланата след употребата на наркотици. Само през уикенда при случайни проверки са били спрени петима шофьори, които са употребили канабис, амфетамин или пико. 

Първият случай е от петък късно вечерта, когато до блок 308 в к-с "Меден рудник" е бил спрян за проверка лек автомобил "БМВ", управляван от 25-годишен бургазлия. При тестване с drug test 5000, апарата отчел положителна проба за употреба на амфетамин и метамфетамин. Младият мъж е задържан за срок от 24 часа, а по случая е образувано бързо полицейско производство. 

Само два часа по-късно до блок в 355 отново в "Меден рудник" е бил спрян за проверка лек автомобил "Форд Мондео" с 23-годишен шофьор от Бургас. При него наркодрегерър отчел положителна проба за канабис, като бургазлията е задържан за едно денонощие и по случая отново е образувано бързо полицейско производство. 

На следващата вечер отново в "Меден рудник" е бил спрян за проверка лек автомобил "Ауди А4", управляван от 27-годишен бургазлия. При него апаратът отчел положителна проба за употреба на метамфетамин и канабис, а мъжът последвал съдбата на другите двама заловени от предната вечер. 

Полицията продължила да залавя шофьори след употреба на наркотици и в неделя. Снощи около 20:00 на кръстовището на улиците "Пиргос" и "Елените" в бургаския квартал "Долно Езерово", е бил спрян за проверка л.а. «Ауди», управляван от 22-годишен бургазлия, като при теста, апаратът отчел положителна проба за употреба на канабис. Младият мъж е задържан за срок до 24 ч. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Малко преди полунощ на бул. "Стефан Стамболов"  в района на БСУ служители на КАТ спрели "Рено Клио", управляван от 23-годишен бургазлия. При тестването му с наркодрегер, апаратът отчел положителна проба за употреба на метамфетамин и канабис. Бургазлията е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.
 

Коментари

Още от последните новини