Другата седмица монтират пасарелката на Атия, шофьорите минават по обходен маршрут

Другата седмица монтират пасарелката на Атия, шофьорите минават по обходен маршрут  - E-Burgas.com
снимка: архив

Готова е бетоновата конструкция на пешеходния надлез при с. Атия на път II-99 Бургас - Созопол. Върху устоите ще се монтира стоманената конструкция на пасарелката, което предстои да се извършва през тъмната част на денонощието в периода 23 - 26 юли, когато трафикът не е много интензивен, каза инж. Светослав Глосов, председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура".

В тези дни от 20 ч. до 6 ч. сутринта ще се спира движението на всички моторни превозни средства по път II-99 Бургас - Царево, в участъка между пътен възел "Парк Росенец" (при км 6+352) и пътен възел "Черноморец" (при км 14+822) - през нощта движението на превозните средства ще се пренасочва по обходни маршрути (виж на картата долу).

Ограничаването е необходимо, за да се монтира безопасно пешеходният надлез. Изграждането на надлеза започна в началото на месец юни. Срокът за изпълнение на строителните дейности е 45 дни. Строително-монтажните работи се изпълняват от "ИСА 2000" ЕООД. Стойността на СМР е 268 258,94 лв. без ДДС. Надлезът ще е с два асансьора и ще е на мястото на пешеходната пътека при кръстовището за село Атия, с което ще се осигури безконфликтно и безопасно пресичане на пътното платно от всички пешеходци.

Галерия
Коментари

Още от последните новини