Дрогирани шофьори напълниха ареста в Бургас през уикенда

Дрогирани шофьори напълниха ареста в Бургас през уикенда  - E-Burgas.com

Седем души спаха зад решетките след употребата на алкохол или наркотици

Седем души изкараха по 24 часа в ареста, след като бяха спипани да шофират след употребата на алкохол или наркотици през последните два дни.

Дългият списък започва още в петък на пътя Бургас - Созопол, когато полицаите спрели за проверка Мицубиши с варненска регистрация, управлявано от 26 годишен шофьор. Дрегерът отчел, че мъжът управлява колата след употребата на амфетамин и той бил прибран в ареста. Същия ден. на кръстовището на бургаските улици "Лермонтов" и "Шипка", полицаите проверили Мини Купър, управляван от 33-годишен мъж от Ахтопол. Той шофирал автомобила, след като употребил на канабис и също е прибран в ареста. 

В събота на поморийската улица "Манастирска" бил проверен Опел Астра с 39 годишен шофьор от с. Кошарица. Той бил употребил сериозно количество алкохол, като дрегерът отчел концентрация от 2,47 промила. Мъжът е задържан за срок от 24 часа.

Около 10.00 ч. в района до бл. 37 на ул. "Вардар" в ж.к. "Братя Миладинови" е спрян за проверка лек автомобил Форд Фиеста, управляван от 35 годишен бургазлия. Той седнал зад волана след употребата на метадон и също бил задържан за срок от едно денонощие. Същата вечер около 20.00 ч. в района до бензиностанция "Шел" в посока "Битака" е проверен Опел Астра, управляван от 29 -годишен бургазлия, който бил употребил канабис.Мъжът е задържан за срок от 24 часа.

Още двама дрогирани шофьори са били заловени от полицията в неделя. Първият 36-годишен бургазлия, който бил употребил цели три наркотика - амфетамин, пико и канабис. Той бил заловен в района на  блок 105 в "Меден рудник" и бил прибран в ареста. Същата вечер в бургаския квартал „Черно море”, полицаите спрели за проверка лек автомобил Сеат Ибиза, управляван от 20-годишен шофьор от същия квартал. Той шофирал след употреба на канабис, заради което е задържан за срок от 24 часа.

По всички случаи са образувано бързи полицейски производства.

 

Коментари

Още от последните новини