"Дръзки" се връща в Бургас след едномесечно учение в Средизмено море

С военен ритуал във Военноморската база Бургас днес посрещат фрегатата „Дръзки“. Бойният кораб се завръща от едномесечно участие в операцията на НАТО по морска сигурност в Средиземно море Sea Guardian 2018.

На ритуала ще присъстват командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев и командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби адмирал Мален Чубенков, предаде БНР.

По-рано контраадмирал Петев заяви, че българските военноморски сили отчитат успешна година с постигнато над 15% увеличение на дните на море и организиране на най-голямото учение на българската армия – „Бриз“.

Той обясни, че вече са изпратени офертите до фирмите, които ще участват в търга за построяването на новите патрулни кораби:

„ Очаква се да се получат около 15 февруари, освен ако самите фирми не пожелаят удължаване на срока, тъй като има такава опция, с около 30 дни. Имаме достатъчно време да се проведе спокойно, както избора, както оценката, така и подписването на договора. Финансовите средства също бяха преразпределени, без да се разтегля срока за финансиране“, каза контраадмирал Петев.

Коментари

Още от последните новини