Домашен арест за батката Николай, заканите за убийство не се оказаха достатъчни да остане зад решетките

Домашен арест за батката Николай, заканите за убийство не се оказаха достатъчни да остане зад решетките - E-Burgas.com
Снимка Борислав Пенков

Районен съд – Бургас определи да бъде взета мярка за неотклонение „Домашен арест" спрямо Николай Трингов, привлечен като обвиняем за отправени закани с убийство към трима граждани.

Николай е привлечен като обвиняем за това, че на 13.08.2019 г., в гр. Бургас, на ул. "Раковска", се заканил с убийство на Е. В. и З. В., насочвайки срещу тях, като това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.  И за това, че на същата дата, в гр. Бургас, ж.к. "Лазур", в условията на реална съвкупност с описаните престъпления, се заканил с убийство и на Н. Т.

Съдът намери, че от събраните до настоящия момент доказателства, може да бъде обосновано с достатъчна степен на вероятност предположението, че е възможно Николай да е извършил престъплението, за което му е повдигнато настоящото обвинение. Според съдебната инстанция действията на обвиняемия се характеризират с висока степен на обществена опасност, макар същият да е в млада възраст, както и неосъждан. Той е демонстрирал едно изключително арогантно поведение в светлата част на деня пред граждани, видимо подстрекаван и окуражаван от поведението на останалите му приятели. В акта на съда се казва „че са налице данни за наличие на положителни проби за употреба от страна на Николай на алкохол и марихуана, непосредствено преди извършване на деянието.

Въпреки това, обаче, съдебната инстанция отчете обстоятелството, че той е млад човек, който до сега не е бил осъждан и няма данни да е криминално проявен. В същото време обвиняемият има регистриран постоянен адрес, на който живее със своята майка. Всичко това обосновава за съда извод, че не е необходимо ограничаване на придвижването на обвиняемия да става непременно в ареста, а по-адекватна по вид и тежест в случая се явява мярката за неотклонение „Домашен арест. Тя, според съда, би оказала същото въздействия спрямо лицето.

Определението на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано пред въззивна инстанция в тридневен срок.

Коментари

Още от последните новини