Докъде стигна проектът за двете кръгови кръстовища на входа на "Меден рудник"?

Докъде стигна проектът за двете кръгови кръстовища на входа на

Има ли стартирала процедура по изготвянето на технически проект за двете кръгови кръстовища, които трябва да бъдат изградени на входа на к-с "Меден Рудник"? Това пита общинският съветник от ДБГ Живко Табаков, който е входирал въпроса си като официално питане в Общински съвет - Бургас.

Табаков се интересува още каква ще бъде стойността на бъдещите строителни дейности и кога се предвижда Община Бургас да пристъпи към изпълнение на гореописаните проект

Той напомня, че в началото на тази календарна година Община Бургас анонсира намерението си да стартира няколко важни инфраструктурни проекти в бургаския комплекс ,Меден рудник”. Това стана по време на представянето на Бюджет 2020 г. Процедурата предвиждаше изготвяне на подробен план и инвестиционни проекти за изграждане на нова обслужваща улица и превръщане на двете светофарно регулирани кръстовища при входа на „Меден рудник” в кръгови.

Целта е това да подобри пропускателната способност на сега съществуващия вход/изход на комплекса. За това Общината поиска от Общински съвет разрешение за изменение на действащия план с цел оптимизиране трасето на улицата и гарантиране на нейната добра функционалност.

Табаков настоява да получи писмен отговор, като си запазва правото да го анонсира на следващото заседание на Общински съвет - Бургас в края на месец ноември. 

Коментари

Още от последните новини