Доживотен затвор за Станимир Рагевски наложи Окръжният съд в Бургас

Доживотен затвор за Станимир Рагевски наложи Окръжният съд в Бургас - E-Burgas.com

Доживотен затвор без право на замяна наложи Окръжният съд в Бургас на Станимир Рагевски за двойното убийство на брокерката Теодора Бахлова и строителния работник Юмер Мехмед.  За бруталните престъпления, извършени с особена жестокост се разбра през лятото на 2021 година. 

Рагевски ще трябва да плати и по 200 000 лева за неимуществени вреди на дъщерята на Бахлова и на майката на Мехмед. Той бе признат за виновен по общо четири обвинения, включително за незаконно притежание на огнестрелно оръжие, с което е извършил убийствата и за притежание на наркотични вещества.

46-годишната брокерката Теодора Бахлова бе убита 29 октомври 2020 г. с пистолет "Макаров", със заличени номера в апартамент в Бургас. Тялото й бе намерено разчленено  и укрито в бидони с киселина след 10-месечно издирване. Предполагаемата причина за убийството са неуредени финансови отношения. След спор за пари на 4 август 2021 г. по идентичен начин е убит и строителния работник Юмер Мехмед. Нарязаното му тяло бе открито в торби между тръстиките край бургаския квартал Долно Езерово. 

За наложеното днес най-тежкото наказание – доживотен затвор без право на замяна за Рагевски прокурор Десислава Трифонова посочи:
"Подсъдимият е личност с рядка по своя характер степен на обществена опасност, изключително лош и опасен човнек. Той няма да има възможност да навреди никому отново и поне малко близките на загиналите да получат покой"  
На същото мнение бе и защитникът на близките на убитите адвокат Димитър Вълчев:

„Няма аналог в историята, поне който аз да познавам. Изключително брутални престъпления, които ще останат в криминалистичните хроники завинаги. Това е най-адекватното, което дължим на обществото, най-малкото да изолираме подсъдимия Рагевски за влизане обратно в социума до края на живота му“

Самият Рагевски и днес остана безмълвен.

Той ще трябва да изтърпи присъдата си при специален режим. Тя подлежи на обжалване пред Апелативния съд в 15-дневен срок. 
 

Коментари

Още от последните новини