Доброволци oпъват палатков лагер в Странджа, ще чистят парка 4 дни

Доброволци oпъват палатков лагер в Странджа, ще чистят парка 4 дни - E-Burgas.com

Тази година ЕС "За Земята" организира 24-то издание на ежегодните си почиствания, което ще се състои на нетрадиционна локация - Природен парк Странджа.

Инициативата ще продължи четири дни, като доброволците ще чистят нова локация всеки ден.

Лагерът ще бъде разпънат на 29 април в местността Петрова нива. На вторият ден ще бъде почистена околността около село Стоилово и местност Тракийски лагер, по поречието на река Велека и река Младежка. Акцията през третия ден ще бъде проведена в село Заберново. За 2 април е планиране довършване на почистването и натоварване на отпадъците в камион. 

"Ще имаме възможност да се насладим на великолепието на редките видове растения, намиращи се в района и на хладните води на река Младежка и река Велека" пишат организаторите от "За Земята".

Доброволческата такса за участие е дарение, подкрепящо чистенията, в размер на 15лв. Храната за доброволците е осигурена за целия период на събитието. Спането е организирано на палаткови лагери, на поляни в областта Петрова нива. При достатъчно желаещи организаторите ще наемат бус, който да ги превози от Бургас до Петрова нива. 

Тук може да прочетете повече подробности за събитието и да се запишете за участие в него!

 

Коментари

Още от последните новини