Добрата новина : през октомври в Бургас ще има второ издание на фестивала на изкуствата Порт Прим Арт фест

Добрата новина : през октомври в Бургас ще има второ издание на фестивала на изкуствата Порт Прим Арт фест - E-Burgas.com

В рамките на седмица на различни локации в града ще бъдат представени знакови имена и събития от родната културна сцена

Чудесни новини за Бургас! Второто издание на фестивала на изкуствата Порт Прим Арт Фест е официално потвърдено. Гранд Хотел и СПА Приморец взе решение да превърне културният форум в устойчива традиция. Тя цели да продължи да обогатява арт пластовете на морския град, като води тук селекция ценни събития. Фестивалът се инициира, финансира и организира от 5-звездния Гранд на Бургас, с любезното съдействие на морската Община.

Културният форум ще се проведе в рамките на седмица през октомври месец. Богатата и разнообразна програма на Порт Прим Арт Фест е дело на творческия директор на фестивала - художникът Стефан Божков. Бургазлии и гостите на града ще имат възможност да се докоснат отблизо до творци от различни направления и тяхното изкуство. На разнообразни локации, ще бъдат представени музикални и театрални представления, литературни четения, интригуващи киноленти, картинни и фотоизложби и много други любопитни събития. Патрон на фестивала за 2018г. ще бъде изключително любима фигура от родната театрална сцена. През 2017г. начело на форума застана лично голямата ни актриса Цветана Манева, а отзивите от гостите на различните събития и от арт средите на България, бяха повече от отлични.

Срещите на Бургас и изкуствата в рамките на фестивала са поредната стъпка на Гранд Хотел и СПА Приморец в посока утвърждаване на града като есенна морска столица на изкуствата. Форумът не само подхранва статута на „най-добрия град за живеене“, но и го прокламира като атрактивна културна туристическа дестинация. 5-звездният Гранд е активен участник в обществения живот на Бургас. Сред последните подкрепени от него значими инициативи е литературен клуб – читалня „Малкият принц“.

Коментари

Още от последните новини