До края на април: Предлагат схеми за обезопасяване на безстопанствените плажове

До края на април: Предлагат схеми за обезопасяване на безстопанствените плажове  - E-Burgas.com

Областните управители на Добрич, Варна и Бургас в срок до 30 април 2017 г. трябва да предложат за одобрение на министъра на туризма схеми за обезпечаване на неохраняемите морски плажове с водоспасителна дейност през летния сезон. Това се посочва в заповед на министъра на туризма в служебното правителство Стела Балтова, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма. В документа са обявени списъците на неохраняемите морски плажове към 31 март 2017 г., които към момента са 103 и още три за природосъобразен туризъм („Бяла-Карадере“, „Иракли“ и „Корал“).
Очаква се техният брой да намалее през април, защото част от обявените за неохраняеми плажове с настоящата заповед, са в процедури за отдаване под наем. Предстоят търгове за 7 плажа: Балчик – централен, Нов плаж – Балчик, Кранево – централен, Къмпинг Делфин, Малък плаж – Лозенец, Росенец – север, Къмпинг – юг. За други 8 ще бъдат обявени процедури през април. Това са Крапец – север, Офицерски – запад, Кабакум – централен, Фичоза, Бяла – север, Офицерски – запад, Несебър – изток, Атанасовска коса. По отношение на още 7 морски плажа: Несебър – изток, Поморие – централен, Бургас – север, Сахара 2, Обзор – мотела, Свети Влас – изток, Мечата дупка 2, има висящи съдебни спорове.
Предстои актуализиране на заповедта на министъра за неохраняемите плажове след приключване на съдебните спорове и след избор на изпълнител на обявените и предстоящи търгове. След края на горепосочените процедури и съдебни спорове, се очаква броят на неохраняемите плажове да намалее с 22 в списъка.

Коментари

Още от последните новини