До 30 градуса около Великден

До 30 градуса около Великден - E-Burgas.com

Велики Четвъртък ще е почти без валежи. Сутринта ще е мъглива в ниските райони на много места в страната. През деня ще се показва слънцето, но облачността ще е променлива. Следобед са възможни слаби превалявания в планините. В своя пик температурите ще се колебаят от 20 до към 25 градуса, по долината на река Струма – до 27-28 градуса. В планините следобед ще има условия за слаби превалявания в Стара планина и Рило-Родопския масив. По високото температурите в най-топлата част на денонощието ще са около 9 градуса, в ниските райони – до 15-16 градуса.

До края на седмицата дневните температури ще се повишават и през почивните дни ще са в интервала 25-30 градуса. В петък следобед в Западна и Централна България ще има краткотрайни превалявания с гръмотевична активност. В събота и неделя, навръх празника, валежи са малко вероятни.

Гергьовденската седмица ще започне с преминаване на студен атмосферен фронт понеделник и вторник. От запад на изток ще превали, вятърът ще е с моментни силни пориви, има риск от градушки. Ще последват 2-3 дни с по-ниски температури.

Коментари

Още от последните новини