До 3 месеца Бургас влиза в туристически район "Южно Черноморие"

До 3 месеца Бургас влиза в туристически район

13-те общини от областта ще представят общ туристически продукт

До 3 месеца Бургас и останалите 12 общини от областта ще бъдат част от Организация за управление на туристическия регион (ОУТР). Това заяви председателят на Комисията по туризъм Живко Табаков по време на 15-то издание на  туристическа борса "Вашата ваканция в Бургас.

Табаков поясни, че вече са събрани всички 13 подписа на общините от областта, които ще участват в Организацията. Последно това е направила община Царево с решение на Общински съвет. Очаква се до 3 месеца Министерството на туризма официално да сформира туристически регион 
"Южно Черноморие". 

"Искрено се надявам догодина на такива изложения не община Бургас да се представя на един голям щанд „Южно Черноморие“ с всички останали общини от района и да предлага един унифициран продукт." заяви Табаков. 

Основната специализация на района е морски и културен туризъм, като подспециализациите са, както следва: морски рекреативен туризъм; всички видове културен туризъм; приключенски и екотуризъм; здравен туризъм (всички видове); селски; религиозен и поклоннически туризъм.
Районът е с най-малко общини на територията си – 13, и един областен град – Бургас, който ще бъде и негов център. Той е на предпоследно място по територия и население, но на първо място - по леглова база, нощувки и приходи от нощувки. 
 

Коментари

Още от последните новини