Джигити хвърчат с по над 100 км/ч по бул. "Стефан Стамболов"

Джигити хвърчат с по над 100 км/ч по бул.

Безотговорни шофьори си позволяват да нарушават ограничението на скоростта в пъти 

Ограниченията на скоростта в Бургас масово се нарушават, като понякова шофьорите си позволяват да вдигнат в пъти над разрешената скорост. Има случаи, в които са засичани автомобили, движещи се с по над 100 км/ч в правия участък на бул. "Стефан Стамболов" между двете кръгови кръстовища. 

Това заяви началникът на отдел "Охранителна полиция и КАТ" към ОД на МВР Неделчо Рачев на брифинг по повод 24-часовата специализирана полицейска акция за контрол на скоростта. В брифинга взеха участие още началникът на пътна полиция в областната дирекция Димитър Дачев и автомобилния състезател Стоян Апостолов.

"Забелязва се една тревожна тенденция във всеки прав участък над 100-200 метра в орпеделени случаи да се движат автомобили със скорост над разрешената в градски условия. Понякога тов е в пъти - ако е 50 км/ч, имаме регистрирани случаи с над 100 км/ч, например между двете кръстовища на бул. "Стефан Стамболов"." заяви Неделчо Рачев. 

Другите най-опасни участъци са правите отески на "Тодор Александорв", "Демокрация", "Крайезерна" и изходите а Созопол, Слънчев бряг, Средц и към АМ "Тракия". Поради тази причина там много често се позиционират и мобилните камери, които следят за превишение на скоростта. На територията на цялата област техническите средства за контрол на скоростта са десет - две стационарни и осем мобилни. Очаква се в бъдеще време да бъдат внедрени още камери. 

През последните 24 часа на територията на цялата област са отчетени 120 нарушения. Акцията приключи преди няколко часа и данните от нея все още не са обработени. 

 

Коментари