Джебчийки от Плевен и Силистра на гурбет по морето

Джебчийки от Плевен и Силистра на гурбет по морето - E-Burgas.com

Командироват полицаи от Северна България, които да се справят с този контигент

За гарантиране спокойствието и сигурността на почиващите по Южното Черноморие, и в частност в Слънчев бряг, близо 1 000 командировани полицаи от вътрешността на България ще подкрепят действията на колегите си от ОДМВР – Бургас, съобщи главен комисар Христо Терзийски – директор на главна дирекция "Национална полиция".

По думите му сред тях освен служители от патрулно-постова дейност и пътни полицаи, ще има и множество оперативни работници, които ще насочат усилията си към ограничаване случаите на джебчийски кражби, чиито извършители са най-често от областите Плевен и Силистра. Полицаите ще бъдат от същите градове, тъй като са добре запознати с криминалния контигент в тях.

След броени дни на територията на Бургаски регион пристигат командировани нови десет пътни полицаи, снабдени с отлично материално-техническо оборудване, сред което и тестове за наркотици и дрегери за алкохол. Те заедно с колегите си ще се включат и в проверките на скъпите и луксозни автомобили, стартирали през миналия летен сезон на територията на Слънчев бряг.

Благодарение действията на целия полицейски състав, към момента се отчита намаление на регистрираните криминални деяния, осъществени на територията, обслужвана от Районно управление – Несебър / намалението е с 30 % на броя на извършените кражби и намаление в случаите на противозаконно отнемане на МПС/, отчете главен комисар Христо Терзийски.

По думите му целта на съвместните действия на представителите от  междуведомствения координационен център е елиминиране на нарушенията на най-високо ниво, както и дисциплиниране  на нарушителите, което да се отрази положително на криминогенната обстановка в най-големия курорт в България – Слънчев бряг.

Коментари

Още от последните новини