Директори на бургаски детски градини пропищяха от вандали

Директори на бургаски детски градини пропищяха от вандали - E-Burgas.com
Архив

Заради набезите общината ежемесечно ползва непредвиден ресурс

Вандали влизат в дворовете на бургаски детски градини и ясли и ги рушат. За това алармира лично председателят на Общинския съвет в Бургас Костантин Луков, който днес входира докладна с предложение за промени в Наредбата за обществения ред.  

През последните месеци постъпили сигнали от директори на детски градини, с които сезират, че дворните пространства в детските заведения често са обект на атаки от страна на вандали.

„В много детски градини оградите са много ниски и се прескачат без никакъв проблем. След края на работния ден, след като и охраната си тръгне, влизат по-големи деца, които чупят детските съоръжения за игра, пушат и хвърлят фасовете си в пясъчниците, чоплят семки и замърсяват около пейките. Ежемесечно се налага да бъде предвиждан финансов ресурс за възстановяването им.“, обосновава се Луков.

За да се постигне решение на посочения проблем се налага промяна в Наредбата за опазване на обществения ред на територията на Община Бургас.

Предложението е да се ограничи влизането на външни лица в дворовете на детски градини и ясли извън работно време, включително през почивните дни и официални празници, освен за лицата, които изпълняват служебни задължения или на които се предоставя под наем свободни помещения, съгласно чл.15, ал.2 от Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общински имоти и вещи.

 

 

 

 

 

Коментари

Още от последните новини