Димитър Танев, РБ: ГЕРБ сгрешиха с тактиката и номинацията си за президент

Димитър Танев, РБ: ГЕРБ сгрешиха с тактиката и номинацията си за президент - E-Burgas.com

Аз считам, че ГЕРБ сгрешиха с тактиката и номинацията си за президент. ГЕРБ ще загуби от това, както загуби в Балчик. Не е честно спрямо българския избирател номинацията да идва в последния момент. В тези кандидатпрезидентски избори ще липсва политически дебат, защото ГЕРБ не го иска. Ние познаваме г-жа Цачева като шеф на Парламента, но не и като лидер, който трябва да поведе нацията. Не сме чули какви позиции има тя за ключовата за страната съдебна реформа.

Това коментира народният представител от Реформаторския блок Димитър Танев. Той и общинският председател на партията в Бургас Живко Табаков дадоха пресконференция пред бургаските медии по повод президентските избори и взетите решения на Третото национално  събрание на ДБГ, което се проведе в събота във Варна.

Според Реформаторския блок единственият десен кандидат на тези избори е Трайчо Трайков, който не е нито партиен, нито зависим от партийни решения и е издигнат като гражданска номинация. Освен че има потенциал да консолидира десния вот,той ще привлече и гражданска енергия. Трайков е номинация, подкрепена от всички партии в Блока, което показва капацитета му да обединява, добави още Танев и подчерта , че основният опонент на РБ в тези избори е БСП.

Левицата остана на четвърто място в Балчик, а ГЕРБ - втори след коалицията ВМРО - БНД на доц. Борислав Великов, който е част от Парламентарната група на РБ, а партията БНД е част от коалицията Реформаторски блок на тези президентските избори, подчерта Танев.

Реформаторът посочи, че на Националното събрание на ДБГ във Варна в събота са били взети решения за консолидация и разширяване на Блока, както и да бъде подписано ново коалиционно споразумение на РБ. За нас Блокът е жизнен проект, който показва, че на всеки един избор увеличава своя резултат, допълни Танев и поздрави БНД за успеха в Балчик. Той каза, че не капсулирането, а напротив – новите партньорства на РБ ще доведат да укрепването му, какъвто беше и мандатът, даден на ръководството на ДБГ от висшия форум на партията.

Той сподели, че очаква в Бургас да се получи един от най-силните резултати в РБ в подкрепата за Трайчо Трайков и ген.Съби Събев, предвид факта, че общинският председател на ДБГ в града Живко Табаков получи най-много преференции на предходните местни избори. Той припомни, че неговият преференциален вот надмина този на първия в листата и е в състояние естествено да поведе Блока в Бургас за постигането на висок резултат за Трайков и Събев.

От своя страна Живко Табаков благодари за високата оценка и призова всички представители на РБ в Бургас да работятмного активно. Общинският съветник заяви, че са постигнали целите си, като са заели места в Националния и Контролния съвети на ДБГ и че РБ има голям потенциал в Бургас, който той иска да развива.

Коментари

Още от последните новини