Димитър Николов сготви черноморска паеля с тайна съставка на остров "Света Анастасия" (видео)

Димитър Николов сготви черноморска паеля с тайна съставка на остров

Кметът на Бургас Димитър Николов направи интересна реклама на късния туризъм в Бургас, като сготви паеля с морски дарове на остров "Света Анастасия". За вкусната рецепта му помогна и управителят на острова Павлин Димитров.

Краткото видео бе качено на профила на Николов във Фейсбук и има за цел да покаже предимствата на почивката на острова през септември. 

"Сезонът при нас продължава, каня ви на септемврийско море! Правете резервации, елате с приятели и колеги, ресторантите и хотелите тук ви очакват! Павлин е най-гостоприемният управител на остров и ви очаква! Както се казва - що е бургаско, все е хубаво! Заповядайте!" написа кметът на Бургас

Рецептата за черноморската паеля е характерна само за остров "Света Анастасия" и включва ориз, домати, рапани, миди, лук, чесън, зехтин и куркума. Тайната съставка за паеля "Света Анастасия" обаче е чироз. Порциите на острова също така се славят с това, че са по-големи от испанските. Сервират се с чаша бяло вино.

Николов припомни, че новото корабче Бургос е устойчиво на по-бурно море, което също ще помогне за удължаване на сезона на острова. 

Коментари

Още от последните новини