Димитър Николов: Нямаме правно основание за придобиване на стадион "Лазур"

Димитър Николов: Нямаме правно основание за придобиване на стадион

Реконструкцията на спортна зона "Изгрев" се забавя, но ще се случи в най-скоро време

Община Бургас няма правно основание да придобие стадион "Лазур". Това заяви кметът Димитър Николов на днешното заседание на Общински съвет - Бургас.

"Имаме желание да водим разговори с фирмата, която според над владее стадиона. Оказа се, че няма правно основание, за да го придобием. По въпроса ми съдействат няколко общински съветници. Митко СЪбев и неговите адвокати ктегорично отказват да водят разговори, тъй като не владеят собстеността на стадиона." обърна се Николов към присъстващите в залата родители на деца от ДЮШ на Нефтохимик. 

Кметът засегна и темата за реконструкцията на спортна зона "Изгрев". Той обясни, че там действително има забавяне, но то ще се случи в най-скоро време. Причината за отлагането на ремонта са няколко процедури по закона за устройство на територията, тъй като строителството е навлизало в зелена зола. В момента пък има проблеми с екозащитници, защото се налага да се отрежат голям брой кипариси на по 30 години.

"Строителната фирма, която е поела ангажимент за разширяване на футболното игрище. На едно от тях вече е демонтирана изкуствената настилка и до 3 месеца ще приключи." заяви Николов. 

 

Коментари

Още от последните новини