Димитър Николов: Българската армия е символ на чест и силната държавност

Димитър Николов: Българската армия е символ на чест и силната държавност - E-Burgas.com

Кметът Димитър Николов отправя поздрав към всички военнослужещи, ветерани и именици по повод Гергьовден.

 „Уважаеми военнослужещи, офицери и сержанти от резерва и запаса, ветерани, скъпи именици и бургазлии,

Поздравявам ви по повод светлия християнски празник Гергьовден. Днес отбелязваме Деня на храбростта и празника на Българската армия.

Нашият народ винаги е възприемал войската като символ на силната държавност. В трудни времена, когато над нас е надвисвала опасност, под бойните знамена са заставали смели и решени да бранят с цената на живота си всяка педя от Родината българи.

Днес е ден, в който си припомняме за героизма нахиляди знайни и незнайни български войници.Много от тях дадоха живота си за свободата и независимостта на България. В паметта на нашия народ тези герои винаги ще бъдат пример за храброст, чест и изпълнен дълг.

Славното ни минало изисква от нас да отстояваме българските воински традиции и да предаваме на следващите поколения идеала за вярност към България.

Пожелавам на всички военнослужещи и ветерани да носят в сърцата си обичта към Родината и да поддържат жив спомена за славните победи на Българската армия.

Отправям специален поздрав към всички именици с пожелание за здраве и благополучие. Нека свети Георги да ни дава своята закрила и да ни води към нови успехи.

Честит празник!“

Галерия
Коментари

Още от последните новини