Димитър Атанасов набрал 28 чувала трева от реката

Димитър Атанасов набрал 28 чувала трева от реката  - E-Burgas.com

Димитър Атанасов, в чиито дом в село Оризре бяха намерени 28 чувала с коноп и канабис, заявил при разпита, че набрал растенията от реката. Това стана ясно на при разглеждането на мярката за неотклонение в Окръжен съд - Бургас днес. Припомяме, че на 1 април Районният съд в Несебър наложи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Димитър , която той обжалва за замяна с домашен арест. За престъплението му се предвижда наказание от 1 до 6 години затвор, както и глоба в размер на 10 хил. лв. 

Защитата на обвиняемия изтъкна, че няма опасност Димитър да се укрие или да извърши друго престъпление. Той работи само през лятото, като продава очила на сергия в Поморие. Пред съда той заяви, че съжалява за извършеното от него престъпление, но иска мярката му да бъде заменена с по-лека. 

29-годишият Димитър е от Поморие се разследва като един от най-сериозние играчи в пазара с канабис в региона. Той е разработван от няколко месеца. В деня на задържането му, органите на реда е са претърсили и дома на Атанасов в  Поморие,  на ул. "Морска". Там е намерена тревна маса, реагирала при направения полеви нарко-тест на марихуана, оборудване за отглеждане - лампи и вентилатори, 10 саксии с канабисови растения, течни торове за подхранване. 

Днес Окръжен съд - Бургас реши Атанасов да остане в ареста. 

Галерия
Коментари

Още от последните новини