Диабетици от Поморие към д-р Костадинов: Искаме да заверяваме протоколите си за инсулин по-бързо

Диабетици от Поморие към д-р Костадинов: Искаме да заверяваме протоколите си за инсулин по-бързо - E-Burgas.com

„Искаме да заверяваме протоколите си за инсулин по-бързо. Сега ни е трудно, защото първо трябва да посетим лекар, след това  офиса на Регионалната здравноосигурителна каса и накрая  аптеката, а ние сме на възраст и това ни отнема около два дни”, споделиха част от членовете на пенсионерския клуб в центъра на град Поморие при срещата си с д-р Васил Костадинов. Голяма част от тях страдат от диабет.

„За нас би било улеснение, ако клонът на Здравната каса е в болницата, защото така няма да ни се налага да обикаляме”, казаха възрастните хора.  Д-р Васил Костадинов, който е общински съветник в града, както и четвърти в листата с кандидати за народни представители на Коалиция „Реформаторски блок – Глас народен”,  се ангажира да повдигне темата.

„Това е една от причините, поради които електронното здравеопазване, залегнало в програмата на Реформаторския блок, трябва да се реализира възможно по-бързо. То ще спести обикалянето както на диабетиците, така и на много други пациенти, защото ще има единна база данни.  С въвеждането на електронна рецепта, електронно направление и електронен здравен запис, на пациента вече няма да е необходимо да носи рецептурната си книжка, а всичко ще става само с един клик”, обясни д-р Костадинов.

Членовете на пенсионерския клуб споделиха, че искат възрастните хора да се ползват с предимство, когато имат нужда от медицинска помощ.

„В  моята здравна програма акцент е поставен на децата, бременните и възрастните, които трябва да имат най-бърз достъп до здравеопазване”, допълни д-р Костадинов. Той представи и идеята си за Общински здравни каси, които биха подобрили медицинското обслужване.

„Д-р Костадинов е достоен наш съгражданин и всички тук го познаваме. Той е лекар с голяма практика и няма съмнение, че ще изпълни ангажиментите, които поема пред нас, затова му пожелаваме успех”, заявиха членовете на  пенсионерския клуб.

Коментари

Още от последните новини