Девет души загинаха при пожар в старчески дом във Варненско

Девет души загинаха при пожар в старчески дом във Варненско  - E-Burgas.com
Снимка: Архив

Голям пожар избухна в дом за възрастни хора във варненското село Рояк. По последна информация 9 души са загинали, 2 са в тежко състояние, има и обгазени, съобщиха местните власти. Огънят вече е ликвидиан, предстоят огледи. Организирано е транспортиране и спасяване на останалите хора от дома на безопасно място. 
 
Сигналът е подаден около 18:00 ч. тази вечер. Веднага на място са изпратени спасителни екипи - пожарни, линейки и полиция. Извършена е спешна евакуация.

В дома са били настанени 58 възрастни хора и няколко души персонал. 

„В нашия оперативен център около 18:00 ч. е получено съобщение за пожар в покрива на старческия дом в село Рояк. При пристигане на място екипите заварват усложнена обстановка, пламъци от покрива и силно задимяване. Персоналът е започнал евакуация на хората от първия етаж. Нашите служители насочват усилията си към третия етаж, който е непосредствено под горящото подпокривно пространство. Не мога да посоча причината към този момент. Нашите служители и полицаите евакуират третия етаж, това са около 20 души. Хората са предадени на екипи на Спешна помощ и впоследствие се констатира, че 9 души са починали. Общо обитателите в дома са били 58. Към момента пожарът вече е ликвидиран. За спасените хора са организирани микробуси, с които ще бъдат изведени", това съобщи в ефира на NOVA директорът на пожарната във Варна комисар Тихомир Тотев.

Още двама от обитателите на Дома са в тежко състояние, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. От там уточниха, че всички обитатели са били евакуирани, но сред тях има обгазени. Все още се изяснява колко са по-леко пострадалите, допълва БТА.

Коментари