Дете на годинка издъхна в МБАЛ-Бургас, родителите искат проверка

Дете на годинка издъхна в МБАЛ-Бургас, родителите искат проверка - E-Burgas.com

Дете на 1 г. почина в бургаската болница на 18 октомври, два дни след като е било прието по спешност с гърчове. Съкрушените родители настояват за проверка, като подлагат под съмнение лечението в болницата, пише в. "24 часа".

Според медицинската документация причина за смъртта на малкия Кристиян е "епилептичен статус мозъчен оток". Детето е било лекувано в отделението по реанимация. В понеделник вечерта родителите са получили от дежурния екип обнадеждаваща информация. На следващата сутрин обаче им съобщили ужаснавата вест, че синът им е починал. Младите родители настояват за извършване на проверка и подготвят жалба до прокуратурата. Според майката Ивелина след смъртта на детето са взети тъканни проби от цялото тяло, но изследванията ще са готови след около месеци.

Ивелина и съпругът й живеят в Германия. Там детето на два пъти влизало в болница заради температурни гърчове, правени са му редица изследвания, но епилепсия не е установена, твърди Ивелина. "Над 12 часа реаниматорите на УМБАЛ Бургас са опитвали да съживят малкия Кристиян, който почина в 06.50ч. сутринта на 18-ти октомври. Изказваме съболезнования на семейството на детето и ги уверяваме, че нашите лекари са направили всичко по силите си, за да спасят живота му", казват от ръководството на болницата.

Целият текст тук
 

Коментари

Още от последните новини