Десетки се събраха на протест в София срещу застрояването на Черноморието

Десетки се събраха на протест в София срещу застрояването на Черноморието - E-Burgas.com
Deprecated: strlen(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/eburgas/public_html/template/default/post.php on line 318

Десетки екоактивисти протестираха пред сградата на Народното събрание срещу застрояването на Черноморието. Те категорично отхвърлят обяснението, че на Алепу не се строи хотел. 

Екатерина Раковска от "За да остане природа в България" обяви пред бТВ, че притеснението им е лъжата "подпорна стена, маскирана като хотел", която застрашава природата.

Тя бе категорична, че в парламента пълзи още една лъжа - за промени в Закона за биологичното разнообразие заради Натура 2000. "Законът не била да се поправя, а да се прилага", посочи Раковска.

Природозащитниците се появиха пред НС с маски, не толкова заради ограниченията покрай коронавируса, а за да покажат, че повече няма да мълчат.

"Чувствам се в страната на Алиса, където дюните не са дюни, горите не са гори, работата на багерите по степи и дюни е преминаване, а от днес и четириетажните хотели на плажа са противосвлачищни съоръжения", коментира във фейсбук природозащитникът Тома Белев. Той припомня, че половината от съседното селище "Св. Тома" е застроено върху територия, в която е забранено всякакво строителство

Коментари