Десетки гости преминаха по звездната Алея на славата 2017

Десетки гости преминаха по звездната Алея на славата 2017 - E-Burgas.com

Експозицията показа в реквизит, биографии и живи изпълнения големите от оперната и балетна сцена на Бургас

По традиция, за трета поредна година, Алея на славата освети големите имена на Бургас, прославили града ни по света и у нас. 2017г. премина под знака на операта и балета. В дните от Никулден до 10 декември включително, десетки посетители преминаха по Алея на славата и отдадоха почит на звездите в тези две изкуства. Диригенти, прима балерини, балетмайстори, оперни певци бяха представени чрез реквизит и съдържателни биографии.

Публиката на Алея на славата се запозна с Дора Валериева, Люба Колчакова,  Димитър Момчилов, примабалерината Галина Калчева, оперният режисьор и бас певец Александър Текелиев, балетмайсторът Хикмет Мехмедов, диригентите Емил Чакъров и Иван Кожухаров, тенора Любомир Бодуров, баритона Стоян Попов, Белчева- Михайлова – сопрано, оперните певци Найден Бороджиев, Иванка Узунова-Унджиян, Иван Динков и други светли имена от оперната и балетна сцена, с адрес Бургас.

8 декември беше денят, в който изкуствата оживяха и в миниатюри - кратки живи изпълнения на роял и виолончела, партии от най-популярните опери, балет. Събитието откри лично директорът на Държавна опера – Бургас Александър Текелиев.

Алея на славата 2017г. се осъществи с любезното съдействие на Регионална библиотека "П. Яворов" – Бургас и Държавна опера - Бургас. Организатор и домакин на инициативата е Гранд Хотел и СПА Приморец.

Коментари

Още от последните новини