Депутатите решават за референдума на Слави утре

Депутатите решават за референдума на Слави утре - E-Burgas.com

В първата си работна седмица след Великденската ваканция парламентът ще обсъди предложение за произвеждане на национален референдум с въпроси, внесено от екипа на Слави Трифонов.

 

Това става ясно от програмата на парламента за тази седмица. Очаква се обсъждането да е в четвъртък.

 

По предложение на групата на ГЕРБ в проектопрограмата е включено второ четене на Законопроекта за електронната идентификация. От БСП предложиха обсъждане на Проект за решение за необходимостта от насърчаване на междупарламентарния диалог и сътрудничество между Европейския съюз и Руската федерация, което изненадващо се прие от депутатите.

 

По предложение на Реформаторския блок в пленарна зала влизат и промени в Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия.

В проектопрограмата е заложено още първо гласуване на промени в Закона за движението по пътищата и в Закона за кадастъра и имотния регистър, както и Проект за решение за приемане на Доклада за състоянието на отбраната и въоръжените сили на Република България през 2015 г. 

Блицконтролът с премиера и вицепремиерите, който се провежда всяка първа сряда от месеца, няма да се състои заради ангажименти на членовете на кабинета./actualno.bg/

Коментари