Депутатите приеха редица облекчения за бизнеса и гражданите

Депутатите приеха редица облекчения за бизнеса и гражданите - E-Burgas.com

Без никакви дебати депутатите приеха на първо четене в пленарна зала промените в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК), съобщава investor.bg.

Корекциите, предложени от Министерски съвет, предвиждат редица удостоверения и справки, които граждани и фирми подават към администрацията в България, да започнат да се събират по служебен път. 

С промени в преходните и заключителни разпоредби на ДОПК се правят и поправки в още няколко закона, сред които Законът за акцизите и данъчните складове, Законът за местните данъци и такси, Законът за корпоративното подоходно облагане, Законът за ДДС, Законът за счетоводството и други. С текстовете също се въвеждат административни облекчения за бизнеса.

С промените в ДОПК се дава и достъп на данъчните власти до информация за борбата с изпирането на пари. Изменението е свързано с транспониране на европейска директива, срокът за което изтича в края на тази година. Така и данъчните вече ще имат информация за действителните собственици на фирми и активи съгласно регламента на Закона за мерките срещу изпирането на пари. 

Коментари

Още от последните новини