Депутатите отмениха дългата си ваканция

Депутатите отмениха дългата си ваканция - E-Burgas.com

Със 177 гласа "за", без "против" и 10 "въздържал се", парламентът отмени решението да няма пленарни заседания в периода 12 октомври - 4 ноември по предложение на БСП и ДПС, но няма да се събира от 2 до 4 ноември, съобщи Дарик. 

Веднага след това председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов предложи без пленарни заседания да бъде от 2 до 4 ноември, каквато беше първоначалната идея на неговата партия.

През това време депутатите няма да ползват служебен транспорт с изключение на дните, в които заседават парламентарните комисии.

От БСП възразиха, че такова предложение няма в дневния ред. Атанас Атанасов от Реформаторския блок също обвини изпълняващия длъжността председател на НС Димитър Главчев в нарушение на правилника, като посочи, че предложението е трябвало допълнително да бъде вкарано в програмата. Не се проведоха дебати, обърна внимание и Четин Казак от ДПС.

Димитър Главчев, на свой ред, подложи на гласуване поисканата от Георги Божинов отмяна на решението за прекъсване на заседанията от 2 до 4 ноември като изход от ситуацията, но мнозинството не я прие.

Така депутатите ще имат редовни пленарни заседания от 19 октомври.

Коментари

Още от последните новини